2015 – III Edició

27/05/2020 — Edicions anteriors

L’organització del Festival Ull Nu va considerar oportú prendre’s un marge més ampli de temps entre edicions per tal de reorganitzar-se i desplaçar la data de celebració del novembre al març. Concretament al 3a edició es celebrà entre els dies 6 i 8 d’aquell mes.

Es decideix ampliar el territori de participació de les províncies a les comunitats autònomes adjacents als Pirineus. Aquest canvi es va veure reflectit en l’increment considerable d’obres presentades a concurs (304) de les quals se’n van projectar 42.

El jurat, format en aquesta ocasió per: Eduard Ruano (productor), Javier Fesser (director), Céline Pimentel (programadora) i Daniel Arellano (Editor) atorga els següents premis:

  • Premi Infiniti – Becier a la millor publicitat
per a Water Based Spraypaint 300, de Jessone Morillon
  • Premi Carnet Jove Andorra a la millor animació per a Candy hearts, de Joan Martín Giménez
  • Premi al millor videoart
per a Naturae polis, d’Eric Rossell i Lluís Casahuga
  • Premi Consell General d’Andorra al millor documental per a Puño y metal, de Víctor Alonso Berbel
  • Premi Comú d’Andorra la Vella al millor videoclip 
per a Les Filles Föllen – Caballo Negro, de Tuixén Benet
  • Premi Albert Viladomat a la millor obra de temàtica esportiva per a Novato, de Jon Herranz Hernández
  • Premi Comissió Nacional d’Andorra per a la Unesco a la millor ficció per a A serious comedy, de Lander Camarero
  • Mencions especials a 
Don Miguel, de Kote Camacho i Caradecaballo, de Marc Martínez Jordán

Gràcies a les votacions dels més de 900 espectadors d’aquell any, el Premi del públic – Universitat d’Andorra és atorgat a l’obra Sequence, de Lander Camarero. I el Premi a la sostenibilitat – Centre Andorra Sostenible recau en Naturae polis, d’Eric Rossell i Lluís Casahuga.  
 
El ventall d’activitats paral·leles s’amplia considerablement el 2015 amb la programació dels llargmetratges Mommy i Els anys salvatges en col·laboració amb els cineclubs d’Andorra i de la Seu d’Urgell respectivament. Els més joves poden gaudir de la 2a edició de L’ANIMAC Camina i d’un taller de maquillatge.
 
El 2015, el Festival Ull Nu, juntament amb el Departament de Política Lingüística del Govern d’Andorra enceten el Concurs RECcrea, orientat a fomentar la creació audiovisual entre els escolars del país. Una proposta mantinguda fins a dia d’avui i que permet explotar la vessant pedagògica del projecte, un dels seus pilars fonamentals.


Comparteix aquesta Notícia