2019 – VII Edició

28/05/2020 — Edicions anteriors

Sens dubte l’any 2019 és el més important per al festival. S’assoleixen diferents fites i objectius com la signatura d’un nou conveni amb el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella. Una aposta clara dels principals patrocinadors per garantir el creixement i la viabilitat del projecte en els següents 3 anys.

A banda de les seccions a concurs, s’inclou en la programació una àmplia mostra de projectes audiovisuals per a tots els públics: exposicions, instal·lacions artístiques, màppings, concerts o xerrades i tallers. Gran part d’aquestes programades a l’aire lliure, i en diferents indrets del centre històric d’Andorra la Vella, per acostar-les a un major nombre de públic. Entre les propostes es poden veure projectes d’Alca Films, LumenLab, Playmodes, Chevalvert o Calidos. Així com les actuacions musicals de Nightcrawler i el Duo de Cine (ONCA), o el directe audiovisual de Cauto + Anton Babinski.

Entre les xerrades organitzades destaquen “La mirada femenina”, una conversa entre Natza Farré (periodista), Elena Martín (directora) i Laia Ateca (directora d’art). O la presentació de la sèrie Les de l’hoquei a càrrec de les seves creadores i l’actriu andorrana Claudia Riera en la Secció PRO del festival.

Una altra novetat la trobem en la formació de dos jurats independents: Jurat Professional i  Jurat Jove. El primer, format per Marc Crehuet (director), Laia Ateca (directora d’art) i Emma Fariñas (productora) decideixen atorgar els següents premis:

  • Premi al millor curtmetratge – CNAU ex-aequo entre Porque la sal, de Nicolás Cardozo i Suc de síndria, d’Irene Moray. Accèssit per a Lataash, d’Elena Molina
  • Premi a la millor direcció – Consell General d’Andorra per a Jarami – No chance, de Pensacola
  • Premi a la millor fotografia – Fòrum de la Joventut d’Andorra per a Saturn is not that far away, de Roger Guàrdia
  • Premi al millor guió – Inlingua per a  Tu último día en la Tierra, de Marc Martinez Jordán.  
Accèssit per a The Afterbirth, d’Ignacio F. Rodó i Blanca Bonet 

  • Premi al millor llargmetratge / migmetratge (òpera prima) – Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra per a La Veda, de Paco Chanivet


El Jurat Carnet Jove, format per Maria Caminal, Diana Rueda i Carla Marsol, totes elles finalistes d’una convocatòria feta des del Carnet Jove Andorra, atorguen:

  • Premi Jurat Carnet Jove al millor curtmetratge per a Le Blizzard, d’Álvaro R. Areny
  • Premi Jurat Carnet Jove al millor llargmetratge / migmetratge (òpera prima) per a El Increíble Finde Menguante, de Jon Mikel Caballero

De les votacions del públic en resulten guanyadors

  • Lataash, d’Elena Molina en la categoria de curtmetratges
  • El Increíble Finde Menguante, de Jon Mikel Caballero en la de llargmetratges/migmetratges (opera prima).

L’obra Esculpiendo en la memòria, de Rubén Seca s’alçà amb el Premi a la preservació de la memòria històrica – Arxiu Nacional d’Andorra.

Comparteix aquesta Notícia