2017 – V Edició

28/05/2020 — Edicions anteriors

La 5a edició del Festival es celebrà a Andorra la Vella entre els dies 14 i 18 de febrer. El nombre d’obres inscrites ascendeix fins a les 441, de les quals se’n projecten 33.

El jurat, format per: Dani De la Orden (director), Desirée Guirao (disseny de vestuari), Ane Lasa (productora) i Anna Ginestà (estudiant) decideix concedir els següents premis:

  • Premi Consell General al Millor documental per a
 Quand j’étais petit, d’Elena Molina
  • Premi UNESCO a la Millor ficció per a El Andar del Borracho, de Pol Armengol I un accèssit a Ringo, d’Adrià Pagès

  • Premi FNJA a la Millor animació per a
 Roger, d’Arnau Godia, Sara Esteban, Íngrid Masarnau, Martí Montañola i Sonia Cendón
  • Premi Carnet Jove Andorra al Millor videoart per a Aliens, de Jiajie Yu 

  • Premi Govern d’Andorra al Millor videoclip per a Electrify, d’Alan Masferrer
  • Premi Arxiu Nacional d’Andorra a la Obra amb voluntat de preservar la memòria mitjançant imatges d’arxiu per a
 El Divino, de Sendoa Cardoso
  • Premi Pyrénées Motors Concessionari MINI al Millor MINIcurt A França, de Víctor Sala 

  • De les votacions del públic en surt guanyadora del Premi del Públic, patrocinat pel Comú d’Andorra la Vella, El andar del borracho, de Pol Armengol

Amb la voluntat de seguir potenciant les activitats paral·leles, s’organitzen xerrades amb David Martí i Montse Ribé (DDT Efectos especiales), Santi González (Salvados), el Vermut & Series amb Victor Sala i Betu Molero (Serielizados Fest) o la de Guillermo Carreras-Candi i Josune Imízcoz (PlayGround). També destaquen una projecció especial de la pel·lícula JAWS, de Steven Spielberg a la llacuna central de Caldea o el concert de Las Bistec en la festa de cloenda.

2017 també és l’any en que el festival aposta fermament per la vessant pedagògica inaugurant la Secció PRO, amb una xerrada destinada a donar pautes sobre com realitzar el nostre 1er llargmetratge de la mà d’Aritz Cirbián (productor), Dani de la Orden (director) i Xavier García Puerto (director del Festival REC).

Fora del marc del festival, l’Associació Ull Nu organitza l’exposició Robots en el cinema de ciència-ficció, on s’hi van poder veure cartells i objectes originals d’algunes pel·lícules emblemàtiques del gènere. La mostra fou comissariada per l’Hector Mas (director del festival), i presentada a la sala Artalroc d’Escaldes-Engordany.

Comparteix aquesta Notícia