2018 – VI Edició

28/05/2020 — Edicions anteriors

Per primera vegada en el festival s’inclou la categoria a concurs de llargmetratges òpera prima i destaca la presència de part de l’equip (Fermí Reixach, actor d’Estiu 1993 o Sergi Moreno, productor de Júlia Ist). De les 14 obres presentades se’n projecten 4.

El Jurat, format per: Alba Paz (codirectora del Festival Cinélatino), Lara Izaguirre (directora), Isak Férriz (actor) i Estefania Gracia (periodista), decideix atorgar els següents premis:

  • Premi a la millor obra – CNAU 
per a El escarabajo al final de la calle, de Joan Vives
i un accèssit per a Soy Àlex de Joss Manz i Itzuri Sánchez
  • Premi a la millor direcció – Consell General d’Andorra 
per a The brother (Le frère), de Lea Triboulet
i un accèssit per a Organizar lo (im)possible, de Carme Gomilla i Tonina Matamalas.
  • Premi a la millor direcció artística – Carnet Jove Andorra per a Waste, de Laura Sisteró i Alejo Levis
  • Premi a la millor fotografia FNJA per a Soul, de Jiajie Yu Yan
  • Premi al millor guió – Inlingua per a Compatible, de Pau Bacardit.
  • Premi al millor llargmetratge òpera prima Govern d’Andorra per a Júlia ist, d’Elena Martín
  • El Premi a la preservació de la memòria històrica – Arxiu Nacional d’Andorra va recaure en No ves que ardo, d’Arnau Padilla i el públic assistent es va decantar per:  Organizar lo (im)possible, de Carme Gomilla en la categoria de curtmetratges i Estiu 1993, de Carla Simón en la categoria de llargmetratges.

Fora de concurs es van projectar els films Pieles, d’Eduardo Casanova amb la presència de l’actriu Itziar Castro, i el documental Joana Biarnés, una entre tots amb la presència de la protagonista i del director Jordi Rovira. Cal destacar que la projecció de la segona es va fer un una sessió especial reservada per a escoles.

En la Secció PRO del festival es programà un debat sobre nous formats audiovisual amb la participació de: Lara Izaguirre (directora), Andrés Hispano (realitzador), Marc Colomines (realitzador), Leti Rodríguez (Social media) i moderada per Hector Mas (director del festival). I en la festa de cloenda es gaudí de l’actuació de Ladilla rusa.    


Comparteix aquesta Notícia