Benvinguts i benvingudes!

28/04/2020 — Noticies

És un plaer encetar aquest nou blog de l’Ull Nu donant-vos la benvinguda i convidant-vos, sempre que us doni la gana, a seguir-nos i llegir-nos periòdicament. És una llàstima que a les portes d’encetar el que hauria estat la VIII edició del festival –i sens dubte la més espectacular fins al moment-, ens haguem vist obligats a cancel·lar-la. O més ben dit a aplaçar-la fins l’any vinent per culpa de la crisis sanitària. Tot i ser una decisió presa a contracor, no hi ha dubte que era el més sensat i encertat. Ens trobem en un moment de canvi i transformació. El futur és incert i per ara no podem saber si serà possible gaudir del cinema o dels festivals com abans. Però en tot cas, no ens volem aturar! Per això treballem com podem per seguir fent créixer aquest projecte que tant ens estimem i que tant bons moments ens ha fet viure.

Quan tot això va començar fa ja uns quants anys, no teníem massa idea del que ens fèiem. Ni de on ens ficàvem. A base d’emmirallar-nos amb altres festivals, d’escoltar suggeriments, o d’anar veient que és el que podria ser més interessant i enriquidor, vam anar assentant les bases de l’Ull Nu. Per sort hem tingut l’oportunitat d’anar experimentar i aprenent a base de proba i error. Tot i estar una mica peixos, si que teníem un parell de coses ben clares: per una banda, generar un espai de trobada, fertilització i projecció del talent de joves creadors. I per altra, poder acostar propostes audiovisuals innovadores i sorprenents al nostre petit país. M’atreviria a dir que, amb els anys, hem anat assolint aquests objectius. Hem consolidat el projecte esdevenint una cita ineludible en el calendari de propostes culturals a Andorra, i al mateix temps, hem aportat el nostre granet de sorra per ajudar a projectar el talent emergent.

Ens ha agradat sempre experimentar amb la programació i descobrir noves propostes o formats audiovisuals. Però sobretot compartir-les amb els participants, els convidats i, com no podia ser d’altra manera, amb el públic. Aquest blog no deixa de ser una branca més d’aquest procés d’exploració i expansió. Tot i que no descobrim la sopa d’all, pensem que pot ser útil per a donar a conèixer l’opinió de diferents joves envers allò que ens uneix i ens apassiona. Ja sigui mitjançant crítiques de pel·lícules, estudis sobre l’obra de directors o directores, cròniques del seu pas per altres certàmens, entrevistes o, simplement, anècdotes del seu dia a dia. Sigui com sigui, el millor és que estigueu atents al que pugui anar succeint.

Aprofito per donar les gràcies a tots aquells que han recolzat aquest projecte –i ara permeteu-me que sigui una mica previsible-, ja siguin institucions, empreses o persones. Sense ells tot això no hauria estat possible. També vull agrair a l’avança a tots aquells col·laboradors i col·laboradores que estiguin disposats a perdre una mica del seu temps per dir-hi la seva en aquest espai.

Nosaltres treballarem de valent per incentivar i fertilitzar la creativitat, la cultura i el talent dels més joves. Però sobretot ho farem per convertir el Festival Ull Nu en una festa i una celebració del cinema i de l’audiovisual.

– Hector Mas
Director del Festival Ull Nu

Comparteix aquesta Notícia