El Festival

Ull Nu, el festival audiovisual d’Andorra

L’Ull Nu és el festival audiovisual d’Andorra, que es celebra anualment a la capital del Principat des de l’any 2013. Es tracta d’un projecte dedicat a difondre, promoure i fertilitzar la creativitat, l’art, la cultura i el talent de joves creadors procedents d’arreu del territori Pirineus.

L’Ull Nu ha esdevingut una cita cultural de referència a Andorra. El festival serveix d’aparador per a artistes locals i internacionals, i pretén acostar al públic assistent un ampli ventall de propostes creatives, originals i innovadores vinculades a l’audiovisual en totes les seves formes com: instal·lacions artístiques, màppings o directes audiovisuals entre altres.

L’Ull Nu és un projecte sense ànim que aposta per generar un punt de trobada, intercanvi i diàleg entre joves creadors i professionals consagrats de la indústria audiovisual. Alhora, s’aposta fermament per la pedagogia al llarg de l’any mitjançant xerrades, sessions escolars o les masterclass i els workshops de l’ULLNU PRO.

Qui organitza

El projecte Ull Nu neix l’any 2007 com una iniciativa del Departament de Joventut del Comú d’Andorra la Vella. Durant els seus primers quatre anys de vida s’organitza en format Mostra per a crear un punt de trobada on els joves del país que estudien o es dediquen a la creació audiovisual puguin compartir les seves obres.

L’any 2013 es fa un important pas endavant i es constitueix l’Associació Ull Nu. Això comporta la transformació de la Mostra Audiovisual en el Festival Ull Nu i s’inaugura la secció a concurs per donar cabuda també a la participació de creadors joves de tot el territori Pirineus.

Equip

Direcció i programació: Hector Mas
Responsable de comunicació: Laura Vivet
Producció i logística: Desirée Sala i Alba González
Assistent del jurat: Andrea Milà
Programació: Lluís Casahuga i David Font
Assistent de programació: Alfons Casal
Responsable continguts audiovisuals: Daniel Arellano
Assistents continguts audiovisuals: Vicenç Baiges i Àlex Ponsa
Imatge del festival i disseny gràfic: WOW Comunicació

Agraïments especials: Patty Bafino, Marc Pons, Montserrat Planelles, Sara Valls, Jonathan Fernàndez, Irene Clua, Sofia Ortún, Marc Colomines, Iolanda Ciria, Ruth Novell, Raquel Puértolas, Carme Tinturé, Anna Riberaygua.

Història

En la VII edició del festival, s’experimenta un important creixement gràcies a la implicació decidida del Comú d’Andorra la Vella i del Govern d’Andorra. Això permet incloure en la programació un seguit de propostes audiovisuals variades i representatives del que s’està duent a terme en el sector com: màppings, xerrades, Instal·lacions artístiques interactives o directes audiovisuals entre altres. Així va ser el Festival Ull Nu 2021:

Informació pràctica pels assistents

He de comprar entrades?
Únicament per aquelles activitats de pagament.

Es pot comprar abonament?
No existeix la venda d’abonaments.

Puc venir amb nens?
Si. Una part important de la programació està pensada per a gaudir-la en família.

Com puc concursar en el festival?
Pots inscriure el teu curtmetratge, migmetratge o llargmetratge durant el període de convocatòria, que romandrà obert uns mesos abans de la celebració del festival. Trobaràs més informació en l’apartat PARTICIPA.

Puc presentar un projecte audiovisual?
Si tens alguna proposta que t’agradaria mostrar-nos, ens pots contactar a través del correu participacio@festivalullnu.com per a que puguem valorar-la.

Puc fer de voluntari?
Si estàs interessat a donar-nos un cop de mà com a voluntari, ens pots escriure un correu a info@festivalullnu.com

Puc ser patrocinador del festival?
Si la teva entitat o empresa està interessada a col·laborar amb el festival, ens podeu contactar a través del correu direccio@festivalullnu.com. Trobareu més informació en l’apartat PATROCINADORS.

Com puc estar al corrent de les novetats del festival?
Ens pots seguir en les diferents xarxes socials o bé subscriure’t a la nostra NEWSLETTER.

Com arribo a Andorra?
Per carretera. No existeix la connexió amb tren ni amb avió… i molt menys amb vaixell. Podeu venir en cotxe o en transport públic.

On puc aparcar?
En l’entorn del Centre històric d’Andorra la Vella, que és on se celebra el festival, trobareu un gran nombre d’aparcaments públics i privats.

On puc allotjar-me?
L’oferta hotelera d’Andorra és molt àmplia. Especialment en el centre d’Andorra la Vella. Trobareu més informació en la pàgina: https://visitandorra.com/ca/dormir/

Contacte

Asociació Ull Nu
Centre Cultural La Llacuna
Mossèn Cinto Verdaguer, 4-6 2n
AD500 Andorra la Vella
ANDORRA