JURAT ULL NU 2022

JURAT PROFESSIONAL

ELISABET TERRI

Elisabet és actriu i des del 2012 codirigeix la productora de cine IMMINENT PRODUCCIONS junt amb el seu soci José Pozo. D’allà neix la seva passió per la direcció, en la que està volcada a més de la interpretació. NORIA és el seu tercer curtmetratge en la direcció de cine on també firma el guió, com en els seus anteriors treballs; VESANIA, rodat en blanc i negre viatjant amb èxit per festivals amb Roberto Álvarez com protagonista masculí, i LLANA NEGRA, curtmetratge interpretat per Ingrid Rubio i ella mateixa, que obté la Biznaga de Plata a la secció “Afirmando los derechos de las mujeres” de la 25 edición del Festival de Malaga 2022.

 

ORIOL CAPEL

Nascut a Barcelona, va sortir de la primera promoció de l’ESCAC, és guionista de llargmetratges i de televisió. Ha treballat en els guions de la serie “7 vidas”, va ser un dels creadors de “Aida” i és escriptor de “Fuera de carta”, “Que se mueran los feos”, “Perdiendo el Norte”, entre moltes altres pel·lícules i series de comedia.

 

FLORENT PALLARES

Nascut a Cabestany (França) el 1981, cineasta, conferenciant i formador, és membre de la fundació Film Spring Open. Amb el cineasta Barbara Kurzaj, va fundar al 2008 el Red Eyes Cool, un grup internacional de cineastes que gestiona projectes de cine interactiu. També és president de Image In Cabestany, altaveu en el dispositiu Lucéens et Apprentis au Cinéma del CNC i s’encarrega de la formació audiovisual de Ateliers Culturels de l’UPVD, com també de molts més projectes audiovisuals.

 

JURAT CARNET JOVE

CRISTINA MORAGUEZ

La Cristina és experta en etalonatge i fotografia fixa. Ha participat en la realització de diversos videoclips, curtmetratges i, fins i tot, pel·lícules independents. La seva predisposició per seguir creixent i aprenent també l’ha dut a participar com a auxiliar en diferents produccions. 

“Perque tinc una llarga i extensa lista de pelicul•les que he vist, desde ben petita. Vaig fer un curs sobre etalonatge i fotografía fixa. He participat en diversos videoclips aixi como curtmetratges i alguna pelicul•la independent. M’agrada ser autodidacta i sempre que puc aprenc diferents camps find d’un rodatge, ya sigui com auxiliar com ajudar a portar material.”

 

IKER SANCHEZ

L’Iker és un apassionat del món audiovisual. Des de fa 6 anys, s’ha dedicat a analitzar i estudiar infinitat de pel·lícules. Fa dos anys que estudia un grau universitari en mitjans audiovisuals. Des d’aleshores ha realitzat curtmetratges, espots publicitaris, aftermovies o programes de televisió entre altres projectes. 

“Desde hace 6 años aproximadamente, decidí que me quería dedicar al mundo del audiovisual, específicamente al mundo del vídeo. Desde entonces he estado empapándome de cultura audiovisual y de conocimiento teóricos y prácticos sobre la realización de productos audiovisuales. Hace 2 años, entre en un Grado universitario en Medios Audiovisuales, para a profundizar mis conocimientos y habilidades. Desde entonces he realizado distintos proyectos desde cortometrajes, spots publicitarios, a programas de televisión y “aftermovies” tanto en el ámbito académico como profesional. Por otro lado, he desarrollado un mirada crítica y analítica, a través del análisis de obras fílmicas, estudiando el lenguaje cinematográfico, la construcción de historias, personajes, espacios, la puesta en escena etc. Por ende, creo que tendría las aptitudes necesarias para ejercer el rol de jurado en la próxima edición del festival “Ull Nu”, ya que tengo unos relativamente amplios conocimientos tanto teóricos como prácticos, sobre las obras audiovisuales, y creo tener la capacidad para juzgar de forma objetiva, analítica y constructiva los cortometrajes del festival.”

 

CLÀUDIA MONTES

Especialitzada en programació i coordinació de festivals audiovisuals i esdeveniments culturals, he fet la curadoria del festival XRDocs i de la secció oficial i el panorama d’Amèrica Llatina, del NewImages Festival i del Forum des Images, a París. A més, he estat programadora pel Cheap Cuts Documentary Film Festival de Londres. També és realitzadora, periodista i una apassionada del món audiovisual

“Aquestes experiències m’han permès gaudir de projectes audiovisuals molt diversos, tant pel que fa a la pluralitat de gèneres, com per la seva formalitat (cinema tradicional, art digital, VR, AR, so binaural…) i procedència i desenvolupar una mirada critica a l’hora de valorar els projectes tècnicament i artísticament, segons el públic a qui es dirigeix el festival, el qual pot ser de gran utilitat com a membre del jurat jove d’Ull Nu, per la diversitat de formats dels projectes del festival.

A més, com a periodista freelance he cobert diversos festivals internacionals com el Kinotayo, a París (2017) i el Filmex i el Tokyo Film Festival, al Japó (2019) i he participat com a voluntària al Serielizados Fest (208), el Sci-Fi-London Film Festival i el BFI London Film Festival (2015), el qual m’ha permès conèixer el funcionament dels festivals des de diferents perspectives, entenent les necessitats que hi pugui haver, des d’un punt de vista intern, com des del públic.

Aquestes experiències professionals tenen com a base la meva formació audiovisual, amb un Grau de Cinema i Televisió de la Universitat Ramon Llull (2014) i un màster en Critical Mecia & Cultural Studies de la School of Oriental and African Studies (2015), de Londres, així com de la meva tasca com a creadora audiovisual amb cinema d’arxiu i stop motion, a partir de la qual el meu curtmetratge Dies Irae va guanyar la secció de Curts Curts del festival l’Alternativa (2021), i el qual m’ha permès ser membre d’organitzacions culturals i de creació com l’Escocesa i Crater Lab a Barcelona. Tenir una base de formació teòrica sobre l’audiovisual, i un coneixement pràctic del mitjà em permet fer una millor anàlisi dels diferents projectes, la seva formalitat i elaboració, així com una valoració més raonada, la qual s’ajusta més al rol del jurat.

Més enllà de la meva experiència i formació, tinc moltes ganes de participar activament a Ull Nu, formar part de l’esdeveniment i gaudir de totes les obres i el programa d’aquest any.”

Comparteix aquesta Notícia